Skip to main content

Love is greater than my highs and lows

« WeCare Blog | Augustus 29, 2016 |
Lifestyle
Love is greater than my highs and lows

"Op mijn elfde kreeg ik de diagnose Diabetes Type 1. Veel drinken... zo absurd veel drinken! De volle theepot, die mijn moeder had gezet na school, was binnen een mum van tijd leeg en water was niet  aan te slepen. Daarbij moest ik natuurlijk veel plassen. 

Bij de huisarts kreeg ik een vingerprikmeting en doordat er een veel te hoge waarde te zien was op zijn bloedsuikermeter moest ik eigenlijk gelijk door naar het ziekenhuis. Daar kreeg ik te horen dat diabetes de oorzaak was van mijn onlesbare dorst, het veelvuldig plassen en in korte tijd veel afvallen.

Ondertussen ben ik een 28 jarige verpleegkunde-student. In november heb ik al 17 jaar diabetes. Tot mijn achtiende heb ik altijd insuline gespoten, eerst twee keer op een dag en toen ik in de puberteit kwam vier keer op een dag. Daarna ben ik van insuline spuiten overgegaan op een insulinepomp, iets waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. Op dit moment gebruik ik de Medtronic MiniMed Veo met Enlite sensor. Ik heb het idee dat ik met een insulinepomp een veel flexibeler leven kan leiden. Dat spreekt me met name aan, omdat er geen dag bij mij loopt, zoals ik denk dat deze zal lopen en ik ook geen dag hetzelfde eet of doe.

Schrijven over mijn ups en downs is iets wat ik van jongs af aan veel heb gedaan. Door te schrijven merkte ik dat ik mijn ups beter kon delen en mijn downs beter kon verwerken. Op deze manier kon ik veel beter verwoorden wat ik voelde en dit heeft mij ook een stuk in de richting geholpen om diabetes een plek in mijn leven te geven. Om in zekere zin mijn diabetes te accepteren, zoals ze dat zo mooi kunnen noemen. Alsof je ooit werkelijk kunt accepteren dat je nooit meer zonder diabetes zal leven, dat je je maar moet neerleggen bij het feit dat je dag in dag uit een innerlijk gevecht voert zonder dat de meeste mensen dit door hebben. Maar dat even daar gelaten...

Op deze website zul je vanaf nu regelmatig blogs lezen over dingen die ik meemaak met betrekking tot mijn diabetes, een bepaald thema in combinatie met diabetes (bijvoorbeeld sport of studeren) of een onderwerp waar op dat moment vragen over zijn.

Kort geleden heb ik een tattoo laten zetten die mij herinnert aan de ups en downs in mijn leven met diabetes. Wanneer het een dag niet lekker gaat met mijn bloedsuikers haal ik hier mijn kracht uit. Morgen is er weer een nieuwe dag en zal het beter gaan!

Deze tattoo betekent voor mij dat liefde groter is dan mijn hoge en lage waardes; Love is greater than my highs and lows!”