Skip to main content

Leven zoals ik wil, zonder angst

« WeCare Blog | Mei 10, 2018 |
Lifestyle
Leven zoals ik wil, zonder angst

Deze week draag ik twee verschillende CGM’s, in een soort van vergelijkings-overgangsfase. Krijg toch een hypo en interessant genoeg geeft Guardian Connect hier een alarm voor terwijl de andere zwijgt in alle toonaarden. Ter controle bloed geprikt en Guardian is spot on.

Voorspellende alarmen

Hoe kan het dat Guardian Connect wel een alarm vooraf gaf en de ander niet? Guardian Connect heeft ‘Voorspellende alarmen’ die je naar eigen wens kunt instellen. Je stelt een drempelwaarde en geeft aan hoelang voor het bereiken van die drempelwaarde je gewaarschuwd wilt worden. Dit is voor iedereen verschillend en hangt samen met de lag tussen bloedglucose- en sensorwaarde. Op het moment van een alarm is er de optie om die te ‘snoozen’. Dit is plezierig, om niet constant alarmen te hebben terwijl je je hypo aan het behandelen bent.

Leven zoals ik wil, zonder hypoangst

Dankzij Guardian Connect kan ik leven zoals ik wil, zonder angst. Zonder de altijd aanwezige angst dat het fout kan gaan, omdat ik niet voel aankomen wanneer een hypo dreigt. Mijn beschermer is hypo aware en daardoor ben ik aware.

Na een aantal maanden met Guardian Connect zit ik op 94% binnen mijn streefwaarden, 4% erboven en nog maar 2% eronder. Dit samen met een HbA1c van 50, komend van 78!

De Enlite sensor met de Guardian Connect transmitter zijn dusdanig klein van formaat dat ik ze niet tot nauwelijks opmerk in mijn dagelijks leven. De transmitter is via bluetooth verbonden met mijn telefoon en die weer met mijn smartwatch. De notificaties op mijn horloge melden dat ik dreigend (te) laag of dreigend (te) hoog zit. Er worden geen waarden weergeven, maar dat is niet van belang. Het mijn trigger om te reageren. Dit leidt ertoe dat ik volledig op deze nauwkeurige technologie vertrouw en alleen nog maar acteer wanneer ik een melding krijg.

Routinematig tel ik koolhydraten en stem daar dagelijks mijn insuline op af. Dit is werkelijk het enige moment op de dag dat ik mij bewust ben van mijn chronische ziekte. Tot het moment dat ik een subtiele trilling aan mijn pols voel en weet dat ik actie moet ondernemen…

Disclaimer: De standpunten en meningen in dit artikel zijn die van de geïnterviewde patiënt en weerspiegelen niet noodzakelijk de officiële positie of productclaims van Medtronic. Dit artikel is niet geschreven met enige verplichting of verwachting richting de patiënt om producten van Medtronic te gebruiken, te promoten of te kopen. Deze patiëntgetuigenis bevat niet alle noodzakelijke informatie voor de juiste zorg en behandeling van patiënten met diabetes. Voor zorg en behandeling van diabetes wordt u doorverwezen naar uw zorgverlener en of arts. Als zodanig kunnen personen geen beroep doen op de hierin gepresenteerde informatie over een behandelingsprogramma of het behandelen van patiënten met diabetes.

Heeft u nog vragen?

U leest hier meer over onze meestgestelde vragen

Ga naar het Helpcentrum

Neem contact met ons op

Ga naar de contactpagina