Skip to main content

Δηλωση απορρητου

 

Η παρούσα δήλωση απορρήτου δεν ισχύει για περιπτώσεις όπου σας έχουμε ειδοποιήσει ότι ισχύει μια εναλλακτική δήλωση απορρήτου. Ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας δήλωσης απορρήτου: 02 Μαρτίου 2022.

Κάντε κλικ σε έναν από τους παρακάτω συνδέσμους για να μεταβείτε στην αναφερόμενη ενότητα:

Λαμβάνουμε προσωπικά δεδομένα με διάφορους τρόπους: όταν μας παρέχετε απευθείας πληροφορίες, όταν τα δεδομένα ενός ιατροτεχνολογικού προϊόντος μεταφορτώνονται από ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν (π.χ. αντλία, CGM, Έξυπνη Πένα ινσουλίνης) στο λογισμικό διαχείρισης συσκευής Medtronic (π.χ. Carelink Personal) ή όταν χρησιμοποιούνται με άλλο τρόπο αυτοματοποιημένα μέσα, συμπεριλαμβανομένων των cookie και παρόμοιων τεχνολογιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα cookie και παρόμοιες τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε στη Λύση σας, ανατρέξτε στην Πολιτική για τα Cookie.

Τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχετε εξαρτώνται από τη χρήση των Λύσεών μας. Όταν επικοινωνείτε με την υποστήριξη πελατών και προϊόντων της Medtronic (π.χ. τηλεφωνικά, με ηελκτρονικού ταχυδρομείου, σε chatbot) ή/και κατά την εγγραφή σας για τη χρήση λογισμικού διαχείρισης συσκευής ή/και σχετικής υπηρεσίας, ορισμένα από τα προσωπικά σας δεδομένα είναι απαραίτητα προκειμένου να μας επιτραπεί να σας παρέχουμε αυτήν τη Λύση. Σε αυτή την περίπτωση, οι τύποι προσωπικών δεδομένων που λαμβάνουμε περιλαμβάνουν:

  • τα στοιχεία επικοινωνίας ή/και τα στοιχεία του λογαριασμού σας (όπως το ονοματεπώνυμό σας, η διεύθυνση κατοικίας, η χώρα, ο αριθμός τηλεφώνου, η ημερομηνία γέννησης ή η ηλικία, τα διαπιστευτήρια λογαριασμού Medtronic (δηλαδή, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης),
  • πληροφορίες σχετικά με τον/τους πάροχο/παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, τον οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης και την εταιρεία ασφάλισης υγείας,
  • πληροφορίες σχετικές με την εκτέλεση μιας σύμβασης μεταξύ ημών [όπως τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας (μόνο σε σχέση με οποιαδήποτε από τις παραγγελίες σας σε ηλεκτρονική πλατφόρμα παραγγελιών εφόσον αυτή είναι διαθέσιμη στη χώρα σας), πληροφορίες παραγγελίας και αποστολής],
  • πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση φαγητού ή τις προσωπικές σας προτιμήσεις (όπως ο τρόπος ζωής, οι συνήθειες, τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι σας) που επιλέγετε να μας παρέχετε,
  • άλλα προσωπικά δεδομένα που περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο που υποβάλετε στην/στις Λύση/Λύσεις (όπως το αίτημά σας για τεχνική υποστήριξη).

Κατά τη χρονική στιγμή που θα χρειαστεί η συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων, θα σας ενημερώσουμε εάν η παροχή των παραπάνω πληροφοριών είναι προαιρετική ή υποχρεωτική προκειμένου να σας παρέχουμε τη Λύση που ζητήσατε. Όπου η συλλογή είναι υποχρεωτική, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να σας παράσχουμε τη Λύση που ζητήσατε εάν επιλέξετε να μη μας παρέχετε αυτές τις πληροφορίες.

Επιπλέον, ενδέχεται να λάβουμε δεδομένα υγείας που σχετίζονται με τη θεραπεία Medtronic που χρησιμοποιείτε, συμπεριλαμβανομένου του τύπου του διαβήτη σας, των πληροφοριών από την συσκευή Medtronic (όπως ο τύπος της συσκευής που χρησιμοποιείται και ο σειριακός αριθμός της) και των δεδομένων συμβατών ιατροτεχνολογικών προϊόντων που έχουν μεταφορτωθεί στο λογισμικό διαχείρισης συσκευών Medtronic (π.χ. στο CareLinkTM Personal). Θα επεξεργαστούμε δεδομένα υγείας μόνο με τη ρητή συναίνεσή σας ή προκειμένου να εκπληρώσουμε τις νομικές και κανονιστικές υποχρεώσεις της Medtronic ως κατασκευάστριας ιατροτεχνολογικών προϊόντων, όπως εξηγείται παρακάτω.

Η Medtronic θα επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων υγείας)μόνο στο βαθμό που αυτά είναι σχετικά/ απαραίτητα με τη/τις Λύση/Λύσεις για την/τις οποία/οποίες παρείχατε τα δεδομένα και για τους συγκεκριμένους σκοπούς, και επί της νομικής βάσης που περιγράφεται παρακάτω. Παρακαλείστε όπως λάβετε υπόψη ότι ένας ή περισσότεροι σκοποί μπορεί να ισχύουν ταυτόχρονα, ανάλογα με τη/τις Λύση/Λύσεις για την/τις οποία/οποίες έχετε εγγραφεί ή έχετε ζητήσει. Παρακαλείστε όπως ανατρέξτε στην περιγραφή υπηρεσίας της/των Λύσης/Λύσεων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη/τις λειτουργία/ες τους.

(Ρητή) συναίνεση

  • Επεξεργασία δεδομένων υγείας

Με τη ρητή συναίνεσή σας, θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα υγείας σας για τους ακόλουθους συγκεκριμένους σκοπούς:

  • Για να δημιουργήσετε τον λογαριασμό σας CareLinkTM Personal προκειμένου να μεταφορτώνετε τα δεδομένα της συσκευής σας και να δημιουργείτε αναφορές CareLinkTM Personal.
  • Για να συγκεντρώνουμε δεδομένα υγείας με τρόπο που να μην ταυτοποιεί άμεσα κανένα πρόσωπο. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για τη δημιουργία εσωτερικών αναφορών προκειμένου να εξελίξουμε την έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών για τη Διαχείριση του Διαβήτη και τη βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων και υπηρεσιών ή/και να αναπτύξουμε υλικό που παρουσιάζεται σε συνέδρια και σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και δημόσιες αρχές, ώστε να επιδείξουμε την απόδοση του προϊόντος ή να επιτρέψουμε στη Medtronic να βελτιώσει τα προγράμματα κατάρτισης, εκπαίδευσης και υποστήριξης.
  • Επικοινωνίες προώθησης/μάρκετινγκ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στη χώρα σας, ενδέχεται επίσης να σας ζητήσουμε να «επιλέξετε» (opt-in) ή να συναινέσετε στη λήψη επικοινωνιών σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

  • Λήψη ενημερωτικών δελτίων.
  • Λήψη εκπαιδευτικού υλικού.
  • Λήψη ενημερώσεων σχετικά με την καινοτομία των προϊόντων και υπηρεσιών της Medtronic.
  • Συμμετοχή σε έρευνες.

Εάν ανά πάσα στιγμή αποφασίσετε να μη λαμβάνετε πλέον καμία προωθητική επικοινωνία/ επικοινωνία μάρκετινγκ για όλα ή κάποιο από τα συγκεκριμένα θέματα που παρατίθενται παραπάνω, θα σας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξετε την εξαίρεσή σας (opt-out) ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται σε κάθε σχετικό μήνυμα που λαμβάνετε από εμάς. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που δίνονται στο Παράρτημα 1.

Έννομο συμφέρον

Θα επεξεργαστούμε επίσης προσωπικά δεδομένα με βάση τα έννομα συμφέροντά μας για την υποστήριξη των ακόλουθων δραστηριοτήτων ή σκοπών:

  • Για να απαντήσουμε στα αιτήματα ή στα ερωτήματά σας και για να σας παρέχουμε τεχνική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης τεχνικής εκπαίδευσης, που αναζητάτε σε σχέση με τις Λύσεις Διαχείρισης της Medtronic Diabetes.
  • Για να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να σας στείλουμε (επείγουσες) επικοινωνίες λειτουργικής φύσης (π.χ. προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας ή ενημερώσεις) σχετικά με τις Λύσεις μας.
  • Για να στείλουμε ειδοποιήσεις σε συνεργάτες περίθαλψης στους οποίους έχετε επιλέξει να γίνονται κοινοποιήσεις μέσω του CareLinkTM Connect.
  • Για να διαχειριζόμαστε και να διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα που σχετίζονται με τη/ις Λύση/εις Διαχείρισης Διαβήτη της Medtronic που χρησιμοποιείτε.
  • Για να κάνουμε τα προσωπικά σας δεδομένα (όπως τα διαπιστευτήριά σας, τα στοιχεία επικοινωνίας ή/και τις προτιμήσεις σας) διαθέσιμα στις υπηρεσίες Medtronic Diabetes που χρησιμοποιείτε, προκειμένου να διευκολύνουμε και να εξατομικεύσουμε την εμπειρία σας με τη Medtronic, κατά περίπτωση.
  • Για να παρέχουμε τις υπηρεσίες προϊόντων που ζητούνται για λογαριασμό σας από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, όπου ισχύει.
  • Για να συγκεντρώνουμε προσωπικά δεδομένα σε επίπεδο που δε θα είναι πλέον δυνατό να ταυτοποιηθείτε άμεσα. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία στατιστικών, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα την ποιότητα και την απόδοση των υπηρεσιών μας.
  • Για την πρόληψη και τον εντοπισμό απάτης και άλλων εγκληματικών ενεργειών, και για την συμμόρφωση με και την εφαμοργή των πολιτικών μας και των Όρων Χρήσης της/ων σχετικής/ών Λύσης/εων, όπως απαιτείται για τη θεμελίωση, την άσκηση ή την υπεράσπιση των εννόμων δικαιωμάτων μας.

Σύμβαση

Ανάλογα με τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στη χώρα σας, θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα όπως απαιτείται για την εκτέλεση των συμβατικών μας υποχρεώσεων ή για να λάβουμε μέτρα κατόπιν αιτήματός σας, πριν από την σύναψη σύμβασης για τους ακόλουθους σκοπούς:

  • Για την επεξεργασία, αποστολή και παράδοση του/ων προϊόντος/ων που παραγγείλατε στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα παραγγελιών σε σχέση με τη θεραπεία του διαβήτη σας.
  • Για τη διαπραγμάτευση και συμφωνία στους όρους της σύμβασης που ισχύουν για συγκεκριμένες υπηρεσίες της Medtronic Diabetes, για την αποστολή σχετικών (μη προωθητικών) επικοινωνιών και για την εκτέλεση των βασικών στοιχείων των υπηρεσιών που ζητήσατε.

Νομική υποχρέωση

Επιπλέον, η Medtronic θα επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων υγείας) προκειμένου να συμμορφώνεται με τις νομικές της υποχρεώσεις και όπως απαιτείται για λόγους δημοσίου συμφέροντος στον τομέα της υγείας, όπως:

  • Για την συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις επιτήρησης της αγοράς μετά την κυκλοφορία και αναφοράς υλικοεπαγρύπνησης σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς περί ιατροτεχνολογικών προϊόντων.
  • Για την συμμόρφωση με αιτήματα των αρμόδιων αρχών.

Η Medtronic δεν αποκαλύπτει τα προσωπικά δεδομένα σας (συμπεριλαμβανομένων δεδομένων υγείας) σε τρίτα μέρη, παρά μόνο όπως περιγράφεται στην παρούσα δήλωση απορρήτου.

Κατά τις συνήθεις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας (συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών πληροφοριών υγείας) σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών προκειμένου να εκτελέσουν υπηρεσίες για λογαριασμό μας και μόνο με βάση τις τεκμηριωμένες οδηγίες μας, συμπεριλαμβανομένου:

  • Τεχνολογία πληροφοριών και υπηρεσίες φιλοξενίας.
  • Ταχυδρομικές υπηρεσίες, ταχυμεταφορές ή άλλες εμπορευματικές υπηρεσίες για την αποστολή των προϊόντων που παραγγέλθηκαν σε σχέση με τη διαχείριση της θεραπείας του διαβήτη σας.
  • Υποστήριξη πελατών και υπηρεσίες επικοινωνίας, όπως η αποστολή προωθητικής επικοινωνίας/ επικοινωνίας μάρκετινγκ για την οποία έχετε εγγραφεί, καθώς και επείγουσα (μη προωθητική) επικοινωνία σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Medtronic.
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων ή/και υπηρεσιών, την ασφάλεια και την τεχνική στρατηγική.
  • Λύσεις διαχείρισης ερευνών για τη διαχείριση ερευνών στις οποίες ενδέχεται να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε.
  • Νομικές και επαγγελματικές υπηρεσίες για τη λήψη νομικών συμβουλών και τη διαχείριση νομικών διαφορών, όπου χρειαστεί.

Όπου οι πάροχοι υπηρεσιών μας πρέπει να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα, (1) θα επιλέγουμε παρόχους που σέβονται το απόρρητό σας και συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους περί προστασίας δεδομένων, (2) θα τους παρέχουμε πρόσβαση μόνο στις πληροφορίες που χρειάζονται για την εκτέλεση των υπηρεσιών τους, (3) θα διασφαλίζουμε ότι θα χρησιμοποιούν τις πληροφορίες μόνο για τους σκοπούς που έχουν συμφωνηθεί στην σύμβαση που συνάψαμε μαζί τους και ότι προστατεύουν αυτές τις πληροφορίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων.

Ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων υγείας) στις συνδεδεμένες εταιρείες της Medtronic, όπως περιγράφονται παρακάτω.

Medtronic MiniMed Inc. (18000 Devonshire Street, Northridge, CA 91325, ΗΠΑ)Νόμιμος κατασκευαστής ιατροτεχνολογικών προϊόντων Medtronic που χρησιμοποιούνται σε σχέση με τη διαχείριση της θεραπείας του διαβήτη. Η Medtronic MiniMed Inc. είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όπως περιγράφεται παραπάνω σε σχέση με τις ακόλουθες δραστηριότητες:
  • Για την συμμόρφωση με τις νομικές απαιτήσεις, όπως αναφορές υλικοεπαγρύπνησης, την επιτήρηση αγοράς μετά την κυκλοφορία και την αλληλογραφία με τις αρμόδιες αρχές.
  • Για την παροχή προηγμένης τεχνικής βοήθειας όπως ζητείται από τις τοπικές συνδεδεμένες εταιρείες της Medtronic.
  • Για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της στην έρευνα και την ανάπτυξη για τις Λύσεις μέσω εσωτερικών στατιστικών αναφορών που βασίζονται σε συγκεντρωτικά δεδομένα.
Medtronic International Trading sàrl (Route du Molliau 31, 1131 Tolochenaz, Ελβετία)Υπεύθυνη για την εισαγωγή και διανομή σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA) προϊόντων που κατασκευάζονται από τη Medtronic MiniMed Inc. και για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σε σχέση με τις ακόλουθες δραστηριότητες:
  • Για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην έρευνα και την ανάπτυξη για λύσεις διαχείρισης της θεραπείας διαβήτη, καθώς και των δραστηριοτήτων προώθησης/ μάρκετινγκ στην περιοχή EMEA μέσω εσωτερικών στατιστικών αναφορών που βασίζονται σε συγκεντρωτικά δεδομένα.
Τοπική συνδεδεμένη εταιρεία της Medtronic που παρατίθεται στο Παράρτημα 1Η τοπική συνδεδεμένη εταιρεία της Medtronic είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σε σχέση με τις ακόλουθες δραστηριότητες:
  • Τοπικές δραστηριότητες που διεξάγονται σε σχέση με τις Λύσεις και τις υπηρεσίες στην εκάστοτε χώρα, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής στις τοπικές αρχές, της παροχής τεχνικής βοήθειας και της κλιμάκωσης στη Medtronic MiniMed Inc., όπως τυχόν απαιτηθεί.
  • Για την συμμόρφωση με τις συμβατικές ρυθμίσεις που έχουν συναφθεί μαζί σας ή/και, κατά περίπτωση, με τοπικά ιδρύματα που ενδέχεται να σχετίζονται με τη θεραπεία του διαβήτη σας (π.χ. νοσοκομεία, ασφαλιστικές εταιρείες υγείας).
  • Για την υποστήριξη των τοπικών δραστηριοτήτων προώθησης/μάρκετινγκ μέσω εσωτερικών στατιστικών αναφορών που βασίζονται σε συγκεντρωτικά δεδομένα.
Medtronic Bakken Research Centre BV (Κάτω Χώρες)Επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα για λογαριασμό της Medtronic MiniMed Inc. και της Medtronic International Trading sàrl για τη δημιουργία στατιστικών αναφορών.
Medtronic BV (Κάτω Χώρες)Εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Medtronic MiniMed Inc. στην Ευρωπαϊκή Ένωση βάσει του Ευρωπαϊκού κανονισμού για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Η Medtronic B.V. επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα για λογαριασμό της Medtronic MiniMed Inc. προκειμένου να συμμορφώνεται με τις νομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τους ισχύοντες κανονισμούς ιατροτεχνολογικών προϊόντων, ειδικά για σκοπούς επιτήρησης αγοράς μετά την κυκλοφορία και για την υποβολή αναφορών υλικοεπαγρύπνησης.

 

Η Medtronic χρησιμοποιεί κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα σχεδιασμένα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σας από τυχαία, παράνομη ή μη εγκεκριμένη καταστροφή, απώλεια, τροποποίηση, αποκάλυψη ή πρόσβαση.

Τα προσωπικά σας δεδομένα (συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων υγείας) αποθηκεύονται σε διακομιστές που βρίσκονται στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο («ΕΟΧ»), αλλά ενδέχεται επίσης να μεταφέρουμε τις πληροφορίες σας σε συνδεδεμένες εταιρείες της Medtronic ή/και σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών που βρίσκονται εκτός του ΕΟΧ, όπως περιγράφεται παραπάνω, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, οι οποίες δεν έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως παρέχουσες επαρκές επίπεδο προστασίας δεδομένων.

Όπου υπάρχει ανάγκη να μεταφέρουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε συνδεδεμένες εταιρείες της Medtronic ή σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών, θα διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία. Όταν τα προσωπικά σας δεδομένα πρέπει να μεταφερθούν εκτός του ΕΟΧ, του Ηνωμένου Βασιλείου ή της Ελβετίας, θα εφαρμόζουμε κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας για την παροχή επαρκούς επιπέδου προστασίας των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης συμφωνιών για τη διαβίβαση δεδομένων βάσει των Τυποποιημένων Συμβατικών Ρητρών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιφυλασσόμαστε επίσης του δικαιώματος να διαβιβάσουμε προσωπικά δεδομένα που έχουμε για εσάς σε περίπτωση που πουλήσουμε ή μεταβιβάσουμε το σύνολο ή μέρος της επιχείρησης ή των περιουσιακών μας στοιχείων. Σε περίπτωση τέτοιας πώλησης ή μεταβίβασης, θα καταβάλουμε εύλογες προσπάθειες για να κατευθύνουμε τον αποκτώντα να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε παράσχει με τρόπο που να συνάδει με την παρούσα δήλωση απορρήτου. Μετά από μια τέτοια πώληση ή μεταβίβαση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οντότητα στην οποία διαβιβάσαμε τα προσωπικά σας δεδομένα για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την επεξεργασία αυτών των προσωπικών πληροφοριών.

Με την επιφύλαξη της εφαρμοστέας νομοθεσίας, έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, όπως περιγράφονται στην παρούσα δήλωση απορρήτου:

  • το δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά δεδομένα σας,
  • το δικαίωμα ανάκλησης τη συναίνεσής σας ανά πάσα στιγμή χωρίς να προσδιορίσετε τους λόγους, σε περίπτωση που η από μέρους μας επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βασίζεται στην συναίνεσή σας. Ωστόσο, αυτό δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα των δεδομένων που έχουν υποστεί επεξεργασία πριν από την ανάκληση της συναίνεσής σας.
  • το δικαίωμα διόρθωσης ή συμπλήρωσης τυχόν προσωπικών δεδομένων σας που είναι ανακριβή ή ελλιπή. Εάν χρησιμοποιείτε λογισμικό διαχείρισης συσκευής ή σχετική υπηρεσία, ενδέχεται να μπορείτε να διορθώσετε τα στοιχεία σας απευθείας στο λογαριασμό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας όπως επεξηγείται παρακάτω. Σας ενημερώνουμε ότι μπορεί να σας ζητήσουμε να αποδείξετε ότι τα προσωπικά δεδομένα που θέλετε να διορθώσετε είναι όντως εσφαλμένα.
  • το δικαίωμα λήψης των προσωπικών δεδομένων που μας παρείχατε με βάση την συναίνεσή σας ή όπως χρειάζεται για να εκτελέσουμε την σύμβαση που συνάψαμε μαζί σας, με τρόπο προσβάσιμο και αναγνώσιμο από μηχανή, και να μας ζητήσετε να διαβιβάσουμε αυτά τα δεδομένα σε άλλον οργανισμό.
  • το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία ή τηρούνται από εμάς. Τα προσωπικά δεδομένα ενδέχεται να τηρηθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αποκλειστικά εάν απαιτείται για να μπορέσουμε να συμμορφωθούμε με νομικές απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των κανονισμών συμμόρφωσης και τήρησης αρχείων.
  • το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σας εάν και όταν (α) αμφισβητείτε την ακρίβεια των δεδομένων, (β) η επεξεργασία είναι παράνομη και ζητάτε τον περιορισμό της χρήσης τους αντί για τη διαγραφή τους, (γ) τα προσωπικά δεδομένα σας δεν απαιτούνται πλέον για τους σκοπούς που περιγράφονται παραπάνω, αλλά τα χρειάζεστε σε δικαστικές διαδικασίες.
  • το δικαίωμα αντίταξης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων με βάση τα νόμιμα συμφέροντά μας.

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας, να λάβετε αντίγραφο των ασφαλιστικών δικλείδων που εφαρμόζει η Medtronic ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων υγείας) σύμφωνα με την παρούσα δήλωση απορρήτου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων μας στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: rs.privacyeurope@medtronic.com. Με την επιφύλαξη της ισχύουσας νομοθεσίας, μπορείτε να καταθέσετε καταγγελία σε μια αρχή προστασίας δεδομένων, ιδίως στη χώρα της συνήθους διαμονής σας, εφόσον δεν είστε ικανοποιημένοι από την απάντησή μας ή εάν θεωρείτε ότι τα δικαιώματα απορρήτου σας έχουν παραβιαστεί. Κάτωθι παρατίθεται τα στοιχεία της Ελληνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:
Ιστοσελίδα: www.dpa.gr
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 6475600
Φαξ: +30 210 6475628
E-mail: contact@dpa.gr

Η παρούσα δήλωση απορρήτου θα αναθεωρείται και θα ενημερώνεται περιοδικά, ώστε να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές στις πρακτικές μας για τα προσωπικά δεδομένα ή στην σχετική νομοθεσία. Θα δημοσιεύσουμε μια ανακοίνωση στις Λύσεις για να σας ειδοποιήσουμε για τυχόν σημαντικές αλλαγές και θα υποδείξουμε στο επάνω μέρος αυτής της δήλωσης απορρήτου πότε ενημερώθηκε πιο πρόσφατα.

Ορισμένοι τύποι προσωπικών πληροφοριών συνιστούν ευαίσθητα δεδομένα. Τα ευαίσθητα δεδομένα είναι προσωπικά δεδομένα που αποκαλύπτουν ή σχετίζονται με την υγεία σας (για παράδειγμα, ο σειριακός αριθμός της συσκευής σας ή η ημερομηνία ενός εμφυτεύματος), τη φυλετική ή εθνοτική προέλευση, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές πεποιθήσεις ή τη συμμετοχή σε συνδικαλιστικές ενώσεις.

Η Medtronic θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται τα ευαίσθητα δεδομένα σας μόνο:

  • με τρόπους για τους οποίους έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας,
  • για την προστασία των ζωτικών συμφερόντων σας, σε περιπτώσεις που η ρητή συγκατάθεσή σας δεν μπορεί να δοθεί ή να ζητηθεί ευλόγως,
  • σύμφωνα με και όπως επιτρέπεται από την εθνική νομοθεσία,
  • σε περιπτώσεις που η επεξεργασία είναι απαραίτητη για ιατρικούς σκοπούς και εμείς, υπό τις δεδομένες συνθήκες, έχουμε καθήκον να τηρούμε το απόρρητο όπως ακριβώς οι επαγγελματίες υγείας,
  • για την έγερση, άσκηση ή υπεράσπιση έναντι νομικής αξίωσης

Για παράδειγμα:

  • Ενδέχεται να συλλέξουμε ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με ασθενείς από τους πελάτες, τους προμηθευτές ή άλλους συνεργάτες μας όταν σας παρέχουμε θεραπείες ή τεχνική υποστήριξη για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας
  • Ενδέχεται να συλλέξουμε ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με ασθενείς όταν λαμβάνουμε ερωτήσεις και προτάσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας
  • Ενδέχεται να συλλέξουμε ευαίσθητα δεδομένα όπως απαιτείται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α., από ευρωπαϊκές και άλλες κρατικές αρχές προκειμένου να διασφαλίσουμε την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας
  • Ενδέχεται να συλλέξουμε ευαίσθητα δεδομένα σχετικά με τους συμμετέχοντες σε κλινικές δοκιμές, μελέτες και άλλες ερευνητικές πρωτοβουλίες
  • Ενδέχεται να συλλέξουμε ευαίσθητα δεδομένα απευθείας από εσάς, όταν μας τα παρέχετε οικειοθελώς

Ενδέχεται να επικοινωνούμε μαζί σας κατά διαστήματα, προσωπικά, μέσω email, φαξ, ταχυδρομικώς ή τηλεφωνικώς για να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με προγράμματα, προϊόντα, υπηρεσίες και περιεχόμενο που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, εκτός εάν μας ενημερώσετε ότι δεν επιθυμείτε να επικοινωνούμε μαζί σας για λόγους προώθησης ή έρευνας αγοράς. Εάν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία απαιτείται να έχουμε τη ρητή σας συγκατάθεση προκειμένου να σας αποστείλουμε ορισμένα είδη προωθητικού υλικού, θα σας αποστέλλουμε το σχετικό υλικό μόνο αφού λάβουμε τη ρητή συγκατάθεσή σας.

Εάν θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε από εμάς προωθητικά μηνύματα ή μηνύματα έρευνας αγοράς, ή εάν θέλετε να σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας όπως περιγράφεται στο κάτω μέρος της παρούσας δήλωσης για να μας πείτε με ποιους τρόπους δεν θέλετε να επικοινωνούμε πλέον μαζί σας. Επιπλέον, εάν έχετε λάβει ή εάν λάβετε στο μέλλον από εμάς ένα μήνυμα email, θα διαπιστώσετε ότι σε κάθε email που αποστέλλουμε περιλαμβάνεται ένας εύκολος αυτοματοποιημένος τρόπος διακοπής της αποστολής μηνυμάτων email από εμάς προς εσάς.

Η Medtronic δεν κοινοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα σε μη σχετιζόμενα τρίτα πρόσωπα χωρίς τη συγκατάθεσή σας, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις παρούσες Αρχές δήλωσης προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στο σύνηθες πλαίσιο της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, κοινοποιούμε ορισμένα προσωπικά δεδομένα σε εταιρείες που προσλαμβάνουμε προκειμένου να διεκπεραιώσουν υπηρεσίες ή λειτουργίες για λογαριασμό μας. Για παράδειγμα, ενδέχεται να χρησιμοποιούμε διαφορετικούς πωλητές ή προμηθευτές για την αποστολή των προϊόντων μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, παρέχουμε στον πωλητή ή προμηθευτή μας πληροφορίες προκειμένου να επεξεργαστεί την παραγγελία σας, όπως το όνομα και τη διεύθυνσή σας. Σε κάθε περίπτωση που μοιραζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα με κάποιον τρίτο, δεν τον εξουσιοδοτούμε να διατηρεί, να αποκαλύπτει ή να χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας με άλλα πρόσωπα πέραν του σκοπού των υπηρεσιών που ζητήσαμε να μας παρέχει.

Δεν πωλούμε, δεν ανταλλάσσουμε ούτε δημοσιεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα, παρά μόνο στο πλαίσιο κάποιας εταιρικής πώλησης, συγχώνευσης, λύσης εταιρείας ή εξαγοράς.

Ενδέχεται να υποχρεωθούμε νομικά να αποκαλύψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα κατόπιν δικαστικής εντολής, κλήτευσης, εντάλματος έρευνας, νόμου ή κανονισμού. Ενδέχεται να συνεργαστούμε με αρχές επιβολής του νόμου για την έρευνα και δίωξη επισκεπτών των ιστότοπων, οι οποίοι παραβιάζουν τους κανόνες μας ή επιδεικνύουν συμπεριφορά που είναι επιβλαβής προς άλλους επισκέπτες (ή παράνομη).

Ενδέχεται να αποκαλύψουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους, εάν θεωρήσουμε ότι η αποκάλυψη αυτή είναι απαραίτητη για:

  • την εφαρμογή αυτών των αρχών δήλωσης προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • την προστασία των δικαιωμάτων ή της περιουσίας μας
  • την προστασία της υγείας, της ασφάλειας ή της ευημερίας κάποιου ατόμου
  • τη συμμόρφωση με νόμο ή κανονισμό, δικαστική εντολή ή άλλη νομική διαδικασία

Η Medtronic ενδέχεται να μεταφέρει πληροφορίες εκτός της χώρας από την οποία συλλέχθηκαν σε οποιαδήποτε χώρα ή περιοχή στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και σε κάθε άλλη χώρα η οποία αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι εφαρμόζει ικανοποιητικό πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μεταφέρουμε πληροφορίες σε άλλες περιοχές μόνο εάν:

  • η εν λόγω μεταφορά είναι απαραίτητη για την εφαρμογή μιας σύμβασης ανάμεσα σε εσάς και τη Medtronic ή για προ-συμβατικά μέτρα που έχουν ληφθεί ως απάντηση στο αίτημά σας, ή
  • εφόσον δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την εν λόγω μεταφορά, ή
  • εάν τα δεδομένα προστατεύονται επαρκώς στην άλλη χώρα βάσει σύμβασης ή άλλου μέσου προστασίας

Η Medtronic έχει συνάψει συμφωνίες με όλα τα γραφεία και τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες οι οποίες διασφαλίζουν ότι τα προσωπικά δεδομένα που μεταφέρονται μεταξύ εταιρειών της Medtronic προστατεύονται επαρκώς, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς προσωπικών δεδομένων (που μπορεί να περιλαμβάνουν ευαίσθητα δεδομένα) προς εταιρείες της Medtronic στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Εάν αποφασίσουμε να κάνουμε κάποια σημαντική αλλαγή στις παρούσες Αρχές δήλωσης προστασίας προσωπικών δεδομένων, θα περιγράψουμε οποιεσδήποτε ουσιώδεις αλλαγές σε αυτή την ενότητα της Δήλωσης. Μπορείτε πάντα να βρείτε το πιο ενημερωμένο αντίγραφο αυτής της Δήλωσης στον ιστότοπο για τη χώρα σας ή να επικοινωνείτε μαζί μας στην παρακάτω διεύθυνση.

Δεν διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για περισσότερο χρόνο από όσο χρειάζεται. Σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να τηρούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα προκειμένου να είναι διαθέσιμα εφόσον και όταν προκύπτουν ερωτήσεις ή διενέξεις. Οι περίοδοι τήρησης των προσωπικών δεδομένων καθορίζονται βάσει του είδους των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται και του σκοπού για τον οποίο συλλέγονται, λαμβάνοντας υπόψη τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση και την ανάγκη καταστροφής παλαιών δεδομένων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, το συντομότερο δυνατό.

Θα συνεχίσουμε να μεταχειριζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με αυτές τις αρχές δήλωσης προστασίας προσωπικών δεδομένων για όσο διάστημα βρίσκονται στην κατοχή μας.

Σύνδεσμοι. Οι ιστότοποί μας ενδέχεται να περιέχουν συνδέσμους προς ιστότοπους τρίτων. Παρέχουμε αυτούς τους συνδέσμους για δική σας ευκολία, αλλά δεν εξετάζουμε, δεν ελέγχουμε ούτε παρακολουθούμε τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων των ιστότοπων που διαχειρίζονται τρίτοι. Επιπλέον, αυτές οι αρχές δήλωσης προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν ισχύουν για ιστότοπους τρίτων. Δεν έχουμε ευθύνη για την απόδοση των ιστότοπων που λειτουργούν από τρίτους ή για τις επιχειρηματικές συναλλαγές που πραγματοποιείτε μαζί τους.

Οι ιστότοποί μας ενδέχεται επίσης να περιέχουν συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους που διαχειρίζεται η Medtronic. Αυτές οι αρχές δήλωσης προστασίας προσωπικών δεδομένων ισχύουν μόνο για ιστότοπους εταιρειών της Medtronic που βρίσκονται στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, και ενδεχομένως να υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις στη δήλωση όπως αυτή αναρτάται σε συγκεκριμένες χώρες εντός της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Ως εκ τούτου, κάθε φορά που ακολουθείτε έναν σύνδεσμο από αυτόν τον ιστότοπο προς κάποιον άλλον, ακόμη και προς κάποιον ιστότοπο που διαχειρίζεται η Medtronic, συνιστούμε να διαβάσετε τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων του αντίστοιχου ιστότοπου.

Cookies. Η Medtronic ενδέχεται να χρησιμοποιεί cookies στους ιστότοπους της. Τα cookies είναι αρχεία κειμένου τα οποία τοποθετούμε στα αρχεία του προγράμματος περιήγησης του υπολογιστή σας όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας. Τα cookies ενδέχεται να αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Τα στοιχεία που συλλέγουμε χρησιμοποιώντας cookies δεν αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Έχετε ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να απορρίψετε τα cookies μας, εάν το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε το επιτρέπει, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, ορισμένα στοιχεία των ιστότοπων μας ενδεχομένως να μη λειτουργούν σωστά για εσάς. Δεν επιτρέπουμε σε τρίτους να τοποθετούν cookies στους ιστότοπους μας.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε τα αρχεία των δεδομένων σας ακριβή. Εάν διαπιστώσετε ότι τα στοιχεία σας δεν είναι πλήρη, ακριβή ή ενημερωμένα ή εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με τις Αρχές δήλωσης προστασίας προσωπικών δεδομένων, επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση:

Medtronic Hellas
Λωφ. Κηφισίας 24 (κτίριο Β)
Μαρούσι 15125 - Ελλάδα

Τηλ: +30-2106779099 (Call Center)
Φαξ: +30-2106779399
www.medtronic.com

 

Έκδοση: Μάρτιος 2022

Τελευταία ενημέρωση: 02 Μαρτίου 2022