Skip to main content

REJSEBERETNING & 4 TIPS REJSE

« WeCare Blog | Juni 7, 2019 |
Livsstil
phyllis-on-hill

Jeg inspireres altid af vores MiniMed-ambassadører. Det er en gruppe personer, som ikke lader sig stoppe af diabetes. For nylig tog ambassadør Phyllis på safari i Sydafrika. Hun tog selvsagt sit MiniMed 670G-system med på turen. Vi bad Phyllis dele sine bedste billeder med andre og komme med et par gode råd fra turen.

eg elsker at rejse, udforske nye steder og opleve spændingen ved nye eventyr. Uanset om det bare er en kort dagstur eller en længere rejse som min nylige tur til Sydafrika. Hver gang lærer jeg nyt om min diabetes og om de værktøjer, som jeg bruger til min diabetesstyring. Denne gang var det specielt spændende, fordi jeg tog mit nye MiniMed 670G-system med på rejsen. Her er et par gode tips fra rejsen, som jeg gerne vil dele med andre med diabetes.

Det ligger i min natur at planlægge. Jeg har det bedst, når jeg har gang i et par projekter, og det samme gælder planlægning af en rejse. For mig er det en del af oplevelsen at finde ud af, hvad vi skal lave, hvor vi skal spise, og hvor det er bedst at bo.

Tip om mellemlanding:

Hvis du har en mellemlanding, kan det være en ide at medbringe et pumpepas/oversættelse til din punpe/medicin, skulle der opstå spørgsmål i lufthavnen.

Tip om indkvartering:

Jeg har retinopati i begge mine øjne og har svært ved at se i mørke. Mine øjne vænner sig kun langsomt til mørket. På den 5-dages safari valgte jeg derfor indkvartering med et direkte tilstødende badeværelse.

Jeg ville ikke løbe risikoen ved at skulle famle mig frem i mørket ... Og jeg var helt ærligt bange for at se et par dyreøjne glimte i mørket, når jeg kiggede ud af teltet, uden at kunne genkende, hvad det var på afstand.

Tip om tilpasning til rejsen:

Min diabetes kan påvirkes af ændringer i mine daglige rutiner og af klima. Safarien omfattede flere dyreoplevelsesture, der startede ved solopgang kl. 6 med efterfølgende morgenmad, normalt omkring kl. 10.30. Det var hårdt at skulle op kl. 5.45, men at se girafferne så tæt på var det hele værd. Da morgenmaden først blev serveret flere timer senere, tog jeg altid proteinbarer med mig på turene.

Tip om ændring i aktivitetsniveau:

Sørg for at holde dit system kalibreret! Selv under safarien i Kruger National Park, var det en let sag at kalibrere MiniMed 670G-systemet, og det medvirkede til, at jeg kunne holde mig inden for grænserne, mens vi sad og ventede på dyrene i flere timer.

Hvis du er mere aktiv, skal du indstille dit midlertidige mål. Jeg føler mig på verdens tag på dette billede, der er taget efter en kort vandretur i naturparken Blyde River Canyon i Mpumalanga, Sydafrika. Det midlertidige mål for motion hjalp med til, at jeg holdt mig inden for grænserne under og efter vandreturen.

Uanset hvad livet byder mig, hjælper lidt planlægning og MiniMed 670G-systemet med til at holde mine blodsukkerniveauer i målområdet. Det giver et problem mindre at bekymre sig om på alle eventyr. Fleksibiliteten og funktionerne i MiniMed 670G-systemet gjorde det muligt for mig at koncentrere mig om turen og ikke tænke så meget på, hvordan mit blodsukker havde det.

De synspunkter og meninger der kommer til udtryk i denne artikel afspejler alene patientens råd og erfaringer. For yderligere information om Medtronics officielle anbefalinger og vejledning om brugen af Medtronics produkter, henvises der til brugermanualer og/eller kontakt gerne Medtronic eller din diabetesbehandler ved behov.

Vigtige oplysninger om sikkerhed

ADVARSEL: Efter en evaluering af MiniMed 670G-systemet er det Medtronics vurdering, at systemet muligvis ikke er sikkert til brug i børn under 7 år på grund af systemets design og det daglige insulinbehov. Systemet må derfor ikke bruges af personer under 7 år. Systemet må heller ikke bruges af personer, der kræver en samlet daglig insulindosis på under 8 enheder, fordi systemet kun kan bruges sikkert, når den samlede dosis er mindst 8 enheder pr. dag.