Skip to main content

Tijd voor een verhaal: Wat betekent CGM voor Rob en zijn familie

« WeCare Blog | Maart 18, 2021 |
Levensstijl
Storytime What CGM Means To Rob And His Family

Vandaag vertelt Rob over de ervaringen die hij en zijn gezin hebben met zijn diabetesbehandeling en hoe continue glucosemonitoring (CGM) hun levens heeft verbeterd.

Wat CGM betekent voor mijn gezin

Pasgeleden vroeg ik aan mijn gezin wat zij vinden van de manier waarop ik op dit moment met mijn diabetes omga. Sommigen haalden hun schouders op en een enkeling zei 'goed'. De toon was op zijn zachtst gezegd eentonig.

Ik vroeg ze of ik weer moest beginnen met meerdere injecties per dag en of ze nog wisten hoe dat ging. De toon veranderde meteen.

"Absoluut niet, pap. Ik weet nog dat je met je hoofd op de vloer bonkte. De pomp is veel beter. De pomp heeft alles veranderd. We hoeven niet telkens ergens mee te stoppen om je bloedsuikerspiegel te behandelen.”

We hadden even tijd nodig om te vergelijken en te beseffen hoe goed dingen waren geworden.

Wat CGM betekent voor mij

Mijn gezin bevestigde opnieuw hoe ik ook over mijn relatief nieuwe behandeling dacht. Ik had op dat moment een vrijheid die ik nooit eerder voor mogelijk had gehouden.

Voor het eerst in 30 jaar at ik wanneer ik honger had en mijn glucosespiegel was veel beter onder controle te houden. Ik rende vroeger met mijn maaltijden achter mijn injecties aan en merkte dat mijn leven draaide om het tijdstip en het volume van mijn laatste injectie. Mijn insulinepomp doet ongelooflijke dingen en helpt mij mijn gewone dagelijkse bezigheden uit te voeren.

Het SmartGuard™-onderdeel heeft een enorme positieve verandering teweeggebracht. Door de communicatie met de sensor van de CGM ziet het een lage bloedsuikerspiegel aankomen. De toediening van mijn basale insuline wordt zo nodig gestopt om een gevaarlijk lage waarde te voorkomen. Ik heb nu al twee jaar geen last meer gehad van het verschrikkelijke gevoel dat ik onmiddellijk eten nodig had om te voorkomen dat ik stuiptrekkingen kreeg of, nog erger, fysieke hulp nodig had om te herstellen van een allesoverheersende hypo. Gewéldig!!!

Het geeft een gigantisch gevoel van vrijheid en na het unanieme applaus van mijn familie voor de manier waarop mijn diabetes type 1 nu onder controle is, ben ik zelfs nog dankbaarder en kijk ik vol spanning uit naar de ontwikkelingen die nog gaan komen.

 

Deze patiëntervaring geeft het verhaal van de persoonlijke reactie van een patiënt op de behandeling. Dit is een oprecht, typerend en gedocumenteerd verhaal. De geuite meningen en standpunten zijn afkomstig van de patiënt of auteur en zijn niet representatief voor Medtronic of een genoemde derde partij. De reacties op de behandeling kunnen en zullen per patiënt verschillend zijn. Neem contact op met uw diabetesteam om te bespreken of de behandeling geschikt is voor u. De informatie in deze blog is de persoonlijke ervaring van de schrijver met betrekking tot de eigen diabetes-therapie. Raadpleeg uw diabetesteam voordat u veranderingen aanbrengt in uw diabetes-therapie.

* Opmerking van de redacteur: Dit artikel is aangepast en gereproduceerd van een artikel dat gepubliceerd werd op de website van Medtronic Diabetes Australia.